Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

On 11:53:00 μ.μ. by Unknown


ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΑ ΝΕΩΝ 1992-93







Ο Παύλος Σταυρόπουλος θυμάται..........


Η επιβεβαίωση της επιτυχίας των ακαδημιών του Α.Ο. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ ήλθε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ΕΠΣΑ ΝΕΩΝ την σεζόν 1992-93. Με προπονητή τον κ. Παναγιώτη Βουρλιώτη και μετά την εξαιρετική πορεία και την συμμετοχή στον τελικό της προηγούμενης χρονιάς με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας, η ομάδα ξεκίνησε την πρώτη φάση με 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. 
  
Στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης , η ομάδα ξεκίνησε τους αγώνες της από το γήπεδο της Νήαρ Ηστ με αντίπαλο το Παγκράτι. Πέρασε σαν σίφουνας κερδίζοντας με 5-0 χάρη σε τρία τέρματα του Αβραμόπουλου και από ένα των Μέλλου Νίκου και Παύλου Σταυρόπουλου. Επόμενο εμπόδιο τα Σούρμενα εντός έδρας. Η νίκη και σε αυτό το ματς ήρθε εύκολα, καθώς η ομάδα προηγήθηκε με 3-0 με γκολ των Χριστακούδη Γιώργου, Μέλλου Άκη και Καρατζά Αλέξη για να μειώσουν στο 80 τα Σούρμενα στο τελικό 3-1. Την τρίτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης, η ομάδα έκανε το χειρότερο παιχνίδι της στην διοργάνωση και έχασε με κάτω τα χέρια 3-0 στο γήπεδο της Πεύκης από την τοπική ομάδα με τρία γκολ σε 8 λεπτά (50’,52’,57’). Ευτυχώς αυτή η ήττα δεν επηρέασε την μετέπειτα πορεία της ομάδας , η οποία κέρδισε στο επόμενο ματς τον Διόνυσο στο γήπεδό του με 7-2 σε ένα ματς που σκόραραν επτά διαφορετικοί παίκτες. Χριστακούδης Γιώργος, Μέλλος Άκης, Μέλλος Νίκος, Σταυρόπουλος Παύλος, Σταυρόπουλος Παναγιώτης, Αβραμοπουλος Νίκος και Καβγιούλας Δημήτρης. Την τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης η ομάδα πανηγύρισε την πρόκριση  στον προημιτελικό με μια νίκη 4-0 εναντίον  της Κηφισιάς στο γήπεδο του Αγ. Ιεροθέου. Σκόραραν δύο ο Σταυρόπουλος Παύλος και από ένα ο Μέλλος Νίκος και ο Νίκος Αβραμόπουλος.

Ο προημιτελικός διεξήχθη στο γήπεδο των Αγ. Αναργύρων και αντίπαλος της Ανθούπολης κληρώθηκε η ομάδα του Παπάγου. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα κέρδιζε  1-0 με γκολ του Αβραμόπουλου αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έδειξε τις πραγματικές τις δυνατότητες, σκοράροντας άλλα τέσσερα γκολ, δύο ο Σταυρόπουλος Παύλος και από ένα οι Μελλος Νίκος και Χριστακούδης.

Στα ημιτελικά  εκτός από την Ανθούπολη είχαν προκριθεί, ο Παναθηναικός, η ΑΕΚ και ο Άρης Βούλας. Στην κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΣΑ συνέβη ένα περιστατικό άξιο αναφοράς. Όσο περιμέναμε την κλήρωση, στην οποία έτυχε να είμαστε παρόντες, μερικά από τα μέλη της ομάδας, μας πλησίασε ένας κύριος  που ήταν πολλά χρόνια στις ακαδημίες του Παναθηναικού, ο κ. Παπασταύρου και μας ρώτησε ποιον θα προτιμούσαμε να βγάλει η κληρωτίδα για αντίπαλο. Όλοι μαζί με μια φωνή του απαντήσαμε ότι δε μας ένοιαζε. Τότε χάριν αστεϊσμού μας πρότεινε να μην κάνουμε κλήρωση και να παίξουμε ημιτελικό με τον Παναθηναικό. Ούτε αυτός περίμενε τέτοια φυσική αντίδραση και τέτοια έλλειψη φόβου. Αυτή η ομάδα είχε τόση εμπιστοσύνη στα πόδια της που κανένας αντίπαλος δεν την τρόμαζε. Πάντως τα μπαλάκια της κλήρωσης έκαναν την χάρη στον κ. Παπασταύρου και έβγαλαν τον Παναθηναικό αντίπαλο της ομάδας στον ημιτελικό.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο της Ν.Ιωνίας μπροστά σε αρκετό κόσμο . Ηταν στις 4 το μεσημέρι και κάποιοι από την ομάδα , μόλις το πρωί είχαν επιστρέψει από την πενταήμερη εκδρομή του σχολείου τους. Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό χωρίς πολλές φάσεις και κρίθηκε μέσα σε 6 λέπτα. Στο 56 ο Σχίζας ‘έκανε το 1-0 και ενώ όλοι κάναμε σαν τρελοί από την χαρά μας, αυτός πανηγύρισε απλά σηκώνοντας τα χέρια, σαν να είχε πετύχει το 7-0. Μετά από δύο λεπτά ‘ήρθε η ισοφάριση   από τον Παναθηναικό, η οποία δεν κράτησε πολύ αφού ο Αβραμόπουλος στο 60 έκανε το 2-1. Μετά το γκολ όλη η ομάδα μετρούσε αντίστροφα για την λήξη του αγώνα και την πρόκριση στον τελικό. Με το σφύριγμα της λήξης όλη η ομάδα έγινε ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας και μερικοί από τους παίκτες είχαν ξαπλώσει στο γήπεδο από την ένταση και την κούραση του αγώνα.

Η εξέλιξη του δεύτερου ημιτελικού έφερε αντίπαλο της ομάδας μας, τον Άρη Βούλας που απέκλεισε την ΑΕΚ. Ο τελικός προγραμματίστηκε για τις 8-5-93 στο γήπεδο του Αγ. Δημητρίου.

Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από συγγενείς και φίλους της ομάδας. Η ομάδα κατέβηκε να παίξει χωρίς άλλη επιλογή , παρά μόνο για να κατακτήσει το τρόπαιο. Ο αγώνας ξεκίνησε με μονόλογο της Ανθούπολης και πολύ νωρίς με τον Σταυρόπουλο Παύλο στο 15’ μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Άρης Βούλας, κόντρα στη ροή του αγώνα ισοφάρισε σε 1-1 στο 30’. Με αυτό το σκορ τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε αποφασισμένη και με ένα γκολ στο 50’ από τον Μέλλο Νίκο και ένα στο 60’ από τον Χριστακούδη κλείδωσε την νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου. Με το σφύριγμα της λήξης ξέφρενα πανηγύρια ξεκίνησαν από παίκτες, προπονητές, συγγενείς και φιλάθλους του Α.Ο. Ανθούπολης αφού μιλάμε για μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι συμμετείχαν στην διοργάνωση ομάδες όπως ο Παναθηναικός, η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος, ο Απόλλωνας και άλλες μεγάλες ομάδες. Αυτή η παρέα παιδιών όμως από μία μικρή γειτονιά του Περιστερίου κατόρθωσε να τους ξεπεράσει. Εκτός από τον προπονητή της ομάδας αυτής τον κ. Παναγιώτη Βουρλιώτη οι παίκτες που αγωνίστηκαν για την κατάκτηση του τροπαίου ήταν οι: Γενιτσαρίδης Κώστας, Καρίτζης Αντρέας, Κολοκάθης Χρήστος, Κουρομιχελάκης Γιώργος, Καρατζάς Αλέξης, Μέλλος Άκης, Χριστακούδης Γιώργος, Μέλλος Νίκος, Σχίζας Λάμπρος, , Αβραμόπουλος Νίκος, Σταυρόπουλος Παύλος,  Καβγιούλας Δημήτρης, Καραπιδάκης Λευτέρης, Σταυρόπουλος Παναγιώτης, Καρίτζης Τάσος, Ροζονάτος Άγγελος και ο αδιχαμένος Νίκος Χριστόπουλος

Φωτόγραφίες από το προσωπικό αρχείο του Π. Σταυρόπουλου
Πριν τον αγώνα:


 Ανθοδέσμες στην εξέδρα πριν την έναρξη του τελικού:









Μετά το πρώτο γκολ 




Φωτογραφίες  κατά την διάρκεια του τελικού


Από τα επινίκεια:

 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΝΕΩΝ ΕΠΣΑ 1992-93

Α ΦΑΣΗ

1ος Γύρος
2ος Γύρος
1η Αγωνιστική
10η Αγωνιστική
ΤΟΛΜΗ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 0-12
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (4)
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (3)
ΜΕΛΛΟΣ ΑΚΗΣ (3)
ΣΧΙΖΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (1)
ΚΑΡΙΤΖΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ (1)
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΤΟΛΜΗ  2-0 (ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΟΣ)
2Η Αγωνιστική
11η Αγωνιστική
 ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ – ΓΑΛΑΞΙΑΣ 3-1
ΜΕΛΛΟΣ ΑΚΗΣ (1)
ΜΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (1)
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (1)
ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ  1-1
ΚΑΒΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (1)
3Η Αγωνιστική
12Η Αγωνιστική
ΦΛΟΓΑ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 2-4
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (3)
ΧΡΙΣΤΑΚΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1)
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ - ΦΛΟΓΑ 3-2
ΚΟΛΟΚΑΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (2)
ΜΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (1)
4Η Αγωνιστική
13η Αγωνιστική
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 3-6
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (2)
ΜΕΛΛΟΣ ΑΚΗΣ (1)
ΧΡΙΣΤΑΚΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1)
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (1)
ΚΑΒΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (1)
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ- ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 6-0
ΜΕΛΛΟΣ ΑΚΗΣ (3)
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (1)
ΣΧΙΖΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (1)
ΚΟΛΟΚΑΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (1)
5Η Αγωνιστική
14η  Αγωνιστική
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ  1-0
ΚΑΒΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (1)
ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ -ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 1-7
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (2)
ΜΕΛΛΟΣ ΑΚΗΣ (1)
 ΜΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (1)
 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (1)
 ΧΡΙΣΤΑΚΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1)
ΑΥΤΟΓΚΟΛ (1)
6Η Αγωνιστική
15η  Αγωνιστική
Α.Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ  1-3
ΜΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (3)
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ  -  Α.Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 2 -0
(ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΟΣ)
7Η Αγωνιστική
16η  Αγωνιστική
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2-0
ΜΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (1)
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (1)
ΗΦΑΙΣΤΟΣ - ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 1-2
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (1)
ΜΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (1)
8Η Αγωνιστική
17η  Αγωνιστική
ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 2-1
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (1)
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ -  ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ 2-3
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (1)
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (1)
9Η Αγωνιστική
18η  Αγωνιστική
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 0-0
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ- 0-0


Β ΦΑΣΗ

1η Αγωνιστική  ( Γήπεδο ΝΗΑΡ ΗΣΤ )
4Η Αγωνιστική  (Γήπεδο Διονύσου)
ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 0-5
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ   28’,35’,65’
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ  60’
ΜΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ  25’
ΔΙΟΝΥΣΟΣ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 2-7
ΔΙΟΝΥΣΟΣ 20’,75’
ΧΡΙΣΤΑΚΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 30’
ΜΕΛΛΟΣ ΑΚΗΣ 37’
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 45’
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 50’
ΚΑΒΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 53’
ΜΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 70’
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 80’
2Η Αγωνιστική  (Γήπεδο Αγ. Ιεροθέου)
5Η Αγωνιστική (Γήπεδο Αγ. Ιεροθέου)
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ 3-1
ΧΡΙΣΤΑΚΟΥΔΗΣΓΙΩΡΓΟΣ  30’
ΜΕΛΛΟΣ ΑΚΗΣ  55’
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΑΛΕΞΗΣ  65’
ΣΟΥΡΜΕΝΑ  80’
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΚΗΦΙΣΙΑ 4-0
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ   15’,35’
ΜΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ   20’
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ   42’
3Η Αγωνιστική (Γήπεδο Πεύκης)

ΠΕΥΚΗ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 3-0
ΠΕΥΚΗ 50’,52’,57’


ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ  (Γήπεδο Αγ. Αναργύρων)
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 0-5

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ    30’, ΜΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ     50’, ΧΡΙΣΤΑΚΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     55’
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ     60’,70’

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ  (Γήπεδο Ν. Ιωνίας)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 1-2

ΣΧΙΖΑΣ    56’, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ   58’, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ   60’

ΤΕΛΙΚΟΣ (Γήπεδο Αγ. Δημητρίου)  8-5-1993
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ 3-1

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ    15’, ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ    30’, ΜΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ    50’ , ΧΡΙΣΤΑΚΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ    60’


Συντάκτης: Παύλος Σταυρόπουλος 
Επιμέλεια: Στάθης Χολόγκιτας

*Ο Παύλος Σταυρόπουλος γεννήθηκε το 1975 και ήταν μέλος της ομάδας νέων που κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 1992-93. Σήμερα είναι ενεργό μέλος της ομάδας παλαιμάχων.